Baasjes vertellen zelf
Mensen die onze hulp nodig hebben, zitten financieel in zware tijden. Vaak schamen zij zich voor hun onvermogen hun huisdier te kunnen laten opereren of behandelen. Daarom vinden wij het geweldig dat mensen na onze hulp, toch willen laten zien hoe blij ze zijn met de stichting. Zoals Jasmijn en Sabine die zelfs voor de camera hun verhaal wilden doen. Lees hier een aantal eigen verhalen van huisdiereigenaren.
Blije katten-mensen
De katten van Jasmijn en Sabine zijn allebei geholpen door Quidem Carus. Kater R.O.M. had ontstoken tanden die getrokken moesten worden. Door de diabetes was Jasmijn al zoveel geld extra kwijt in de week, dat de ‘tandarts’ niet meer te betalen was. Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben een filmpje opgenomen bij dierenarts Suzanne Alting van Dierendokters Utrecht voor de Armoedecoalitie. Het thema was ‘verborgen armoede’. Een mooi thema, want hulp aan huisdieren valt vaak onder geen enkele regeling terwijl de kosten flink kunnen oplopen. Jasmijn legt uit in welke situatie zij en haar vriend zaten. Ze waren ongelofelijk blij met de hulp die ze van Quidem Carus kregen omdat ze nergens anders terecht kon. En R.O.M. kan gelukkig weer normaal eten en heeft geen pijn meer.
Sabine haar kat Cirus bleek een niersteen te hebben. Met de hulp van de stichting is de centimeter grote steen verwijderd. Zij heeft samen met Cirus een filmpje voor Facebook (zie artikel en video's) opgenomen met haar verhaal. Cirus voelt zich weer helemaal beter! Ook Klaske had aangeklopt bij de stichting vanwege een oorontsteking bij haar kater Mylo. Ze werd een beetje van het kastje naar de muur gestuurd. Alleen al haar verhaal kwijt kunnen was voor haar heel fijn. Met een bijdrage van de stichting konden we Mylo helpen.
Ook knaagdieren worden geholpen
Het komt niet vaak voor, maar zo nu en dan krijgen we een aanvraag voor een knaagdier. In juli kregen we een hulpvraag voor cavia Po van 1,5 jaar. De cavia had bloedverlies en de dierenarts vermoedde een cyste op de eileiders. Vooral voor de dochter is de cavia erg belangrijk. Er was al zoveel stress in dit gezin. In goed overleg met de dierenarts, die deze ingreep ook nog nooit eerder had gedaan, is Po succesvol geopereerd. De rust kon weer terugkeren.
Honden-liefde
Wat een hond voor een eigenaar kan betekenen, is voor een niet-hondenliefhebber soms niet te begrijpen. Vooral voor mensen die het psychisch zwaar hebben, is een hond vaak hun alles. Een hond voorkomt dat zij zichzelf opsluiten in huis, ze blijven zorgen voor zichzelf en de hond en komen daarmee nog onder de mensen. Een hond betekent aan alle kanten steun. We hebben vele honden geholpen. Een paar verhalen lees je hier.
Don, de hond van Janine, was al een tijdje niet lekker. Hij bleek een tumor achter het oog te hebben. Tot een week voor de operatie, wist Janine niet of zij het geld bij elkaar zou krijgen. Quidem Carus zou helpen. Helaas loopt het niet altijd even goed af. Op foto’s bleek dat er meer vlekken te zien waren. Er werd besloten Don niet langer te laten lijden. Lees hier haar eigen, emotionele verhaal over het verdriet dat Don achterliet.
Nikki klopte eerder dit jaar aan bij de stichting en samen met een andere organisatie hebben we haar hond Djiva geholpen. Haar beste vriend, die haar door een hele moeilijke tijd van haar leven heen heeft getrokken. In eerste instantie leek het beter te gaan, maar in de loop van het jaar ging het toch weer de verkeerde kant op. Helaas kregen we 7 maanden later het bericht dat Djiva het niet had gered. Lees hier haar verhaal.
Erica kwam bij de stichting met de vraag om haar hond Judge te helpen. Hij had een gebroken voorpoot. Afgesproken was dat zij zelf ook een crowdfunding zou opstarten en wij wellicht een deel nog zouden bijdragen. Dat bleek niet nodig te zijn. Binnen een paar dagen had zij het volledige bedrag voor de operatie bij elkaar. Zo had zij ons niet meer nodig en kon Judge snel worden geholpen. Zo kan het dus ook! Kijk bijvoorbeeld maar eens op de sites van dream-or-donate, dierendonatie, geef.nl of voorjebuurt. Haar voorbeeld is terug te zien op onze Facebook-pagina.
Bengi is een kruising tussen Border Terriër en Jack Russel, een reu van 13 jaar. Lang geleden is Bengi gratis van marktplaats afgehaald, hij is door de oude eigenaar vroeger mishandeld. Bengi had een breuk vlak bij de anus wat een enorme bult was geworden. Met een geweldige bijdrage van de dierenarts, een kleine eigen bijdrage en Quidem Carus kon Bengi worden geopereerd.