Een terugblik op 2016

Het opbouwen van een stichting vergt een hoop inspanning van vrijwilligers en bestuur. We hebben in de 3,5 jaar dat we bestaan, al met vele partners, hulpverleners en dierenartsen samengewerkt. Wij willen een ieder ontzettend bedanken voor alle inzet voor minima-huisdieren in nood in het afgelopen jaar. We wensen iedereen fijne feestdagen en een geweldig 2017. We zijn dankbaar dat fondsen en particulieren ons steunen zodat wij ons werk kunnen blijven voortzetten. Een kort verslag over het afgelopen jaar lees je hier. 

 

 

In het afgelopen jaar is onze stichting in een rustiger vaarwater gekomen. De eerste ervaringsjaren zitten erop. We worden langzamerhand steeds bekender bij dierenartsen, hulpverleners en hulpvragers. Dat resulteerde in meer dan 50 geholpen huisdieren in 2016: 38 honden, 14 katten en 1 cavia tot nu toe. Een aantal van deze soms schrijnende verhalen lees je in deze nieuwsbrief. Huisdieren die niet geholpen waren als de stichting er niet was geweest. Misschien waren ze blijven lopen met de pijn of zelfs geëuthanaseerd, omdat het geld er niet was om hen te opereren of te behandelen. We zijn er trots op dat we dit resultaat hebben mogen behalen. Met hulp van de fondsen die achter ons staan en de donateurs die ons een warm hart toedragen.

 

Maar helaas zijn er ook dingen om ons heen veranderd. Doordat een aantal grote dierenorganisaties gestopt zijn met de noodpotjes voor huisdieren, is het een stuk drukker geworden bij onze stichting. Dat betekent dat we met onze vrijwilligers (die dit werk vaak naast hun baan doen) niet altijd even snel kunnen reageren. We proberen zo veel als mogelijk de spoedaanvragen meteen te behandelen. Maar we zijn helaas nog niet zo ver dat we 24/7 bereikbaar zijn. Maar we doen ons best. We zien dat het aantal aanvragen is verdubbeld t.o.v. vorig jaar. Gelukkig kunnen we met de beschikbare gelden nog steeds vele huisdieren helpen. Maar jullie hulp is daarbij hard nodig. Als vrijwilliger, als donateur, als sympathisant. Alle beetjes helpen. 

 

Crowdfunding

We hebben het afgelopen jaar ook meer gekeken naar alternatieve mogelijkheden voor het bekostigen van operaties. Zo hebben we zelf een aantal keer een crowdfunding opgezet en adviseerden we mensen zelf ook om een crowdfunding op te zetten. Met soms hele verrassende en positieve resultaten. Een paar mooie voorbeelden zijn te lezen op onze Facebookpagina 

 

In 2016 was Quidem Carus weer twee maal aanwezig op de informatiemarkt van de Landelijke Dierenhulpverlenersdag van Stichting DierenLot, van wie we beneficiant zijn. Zij steunen ons al vanaf het begin van de oprichting in 2013 en daar zijn we heel dankbaar voor. Steeds meer particulieren zien ook dat we goed werk verrichten en steunen ons. We hopen in het komende jaar wel meer vrijwilligers aan te trekken want een groeiende organisatie betekent ook meer werk.

 

Wij gaan er het komende jaar weer tegenaan, met hulp van jullie, in samenwerking met dierenartsen, andere dierenhulpverleners, maatschappelijke hulpverleners en vooral met onze vrijwilligers. Blijf ons volgen en blijf ons steunen. De minima-huisdieren in Nederland hebben het zo hard nodig!

 

Een heel goed 2017 gewenst!

Namens het bestuur en de vrijwilligers van Quidem Carus

Help ons helpen!

Voor ons voortbestaan is stichting Waarborgfonds Quidem Carus afhankelijk van giften, erfenissen, sponsoring en donaties. Uw financiële steun is van harte welkom. Donaties kunt u overmaken op:

IBAN NL61TRIO0197706959
t.n.v. Stichting Quidem Carus, Utrecht.

Of klik hier om te doneren via Geef:

Postadres:

Stapkesberg 12
5508 EJ Veldhoven

Officieel partner van Zooplus

Wij zijn officieel partner van Zooplus. Als u via de website van Quidem Carus uw huisdier-producten bestelt bij Zooplus, dan steunt u onze stichting en daarmee huisdieren in nood! Dit kost u niets extra's. Klik op het plaatje van Zooplus en u komt op de webshop om te bestellen.

zooplus.nl

 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301