Rottweiler gered door samenwerkende dierenhulpverleners

Deze zomer ontvingen wij een hulpaanvraag voor een zieke jonge rottweiler. De eigenaresse is voor haar levensonderhoud afhankelijk van een Amsterdamse voedselbank. Het hondje  heeft een baarmoederontsteking. Gezien de ernst is een operatieve ingreep noodzakelijk.

De dierenarts heeft voorgesteld binnen een aantal dagen de behandeling te willen starten. Kostenraming: 600 euro. De eigenaresse leeft voor haar persoonlijke levensonderhoud van een budget van ongeveer 200 euro per maand. Daar bovenop mag zij een kleine buffer aanhouden voor onverwachte uitgaven. Met deze beperkte financiële middelen kan zij de dierenarts geen garantie geven de nota voor de behandeling van haar huisdier te kunnen bekostigen. 

 

Samenwerkende dierenhulpverleners
Via een vrijwilliger van haar voedselbank komt de eigenaresse in contact met de stichting Bevordering Huisdierenwelzijn. De eigenaresse van deze stichting werkt onder andere samen met stichting Quidem Carus. De eigenaresse van de hond wordt geadviseerd een hulpaanvraag in te dienen bij Quidem Carus. Gezien haar lidmaatschap van de voedselbank en de gestelde criteria aan inkomen en vermogen is er geen uitgebreide financiële toetsing nodig.

In samenwerking met de Dierenpraktijk Stad en Land Amsterdam, de Amsterdamse dierenbescherming, stichting Bevordering Huisdierenwelzijn en Quidem Carus, worden de kosten verdeeld en kan de behandeling doorgang vinden. De eigenaresse is dol van enthousiasme als ze dit hoort. Haar huisdier heeft een goede zorg en een volledig gezondheidsherstel in het vooruitzicht.

Samen sterk
Voor Quidem Carus is deze aanvraag een succesverhaal. Binnen een paar dagen hebben verschillende partijen de handen op elkaar gekregen om een bijdrage te doen in een op het eerste oog financieel uitzichtloze situatie. Inmiddels is de rottweiler met succes geopereerd. Het huisdier is weer thuis, vrij van pijn en weer aangesterkt. Bij nieuwe aanvragen streven wij altijd naar een soortgelijke samenwerking. Want samen sta je sterker. Samen maken we het verschil voor zieke of gewonde huisdieren en ontzorgen we hun minder-vermogende eigenaar.

Kent u een huisdiereigenaar die noodgedwongen leeft van een minimuminkomen? Waarvan zijn of haar huisdier een acuut medisch probleem heeft? Deze situaties zijn geen uitzondering meer. Als vangnet daarvoor is stichting Waarborgfonds Quidem Carus opgericht. Via ons fonds blijft, mits toereikend, de dierenarts ook voor deze huisdieren toegankelijk. Voor het dier, de eigenaar en onze donateurs een geruststellende gedachte! Help ons daarom deze huisdieren en hun baasjes helpen. Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301