Crowdfunding voor poes Boef

Als je huisdier onverwacht iets overkomt, kan de dierenartsrekening soms hoog oplopen. Je houdt er rekening mee als je een huisdier aanschaft. Je verzekert je huisdier of legt zelf een potje aan voor deze onverwachte kosten. Toch gebeurt het vaak genoeg dat mensen deze maatregelen niet nemen en in financiële nood komen. Een noodfonds inschakelen, zoals stichting Quidem Carus is een optie, maar heb je ook wel eens gedacht aan crowdfunding?

Wendela overkwam het: haar poes Boef viel van 5-hoog uit een raam naar beneden. Boef was toen pas 5 maanden oud. Ze vertelt haar verhaal over hoe zij via crowdfunding haar lieve Boef toch heeft laten opereren:

Wendela: ”De eigenaar van de fietsenwinkel onder ons huis heeft het zien gebeuren en heeft meteen aangebeld. Gelukkig zit er om de hoek een dierenkliniek waar wij meteen heen zijn gelopen met Boef. Ze verkeerde in een shock en moest meteen aan het infuus. Uit de foto's bleek dat ze haar poot op 2 plekken gebroken had waarvan een breuk door haar groeischijf. Hierdoor was het een lastige breuk en moest deze geopereerd worden door een orthopeed. Verwachte kosten: € 2.200,-.

Uiteraard denk je goed na als je een kat neemt en moet je zeker weten dat je het kan betalen. Helaas bereid je je nooit voor op zo een hoog bedrag en dit konden wij dan ook niet betalen. We overwogen een crowdfund-actie op te zetten via Facebook. De resultaten had ik nooit durven dromen...

Het onderstaande bericht hebben wij op Facebook gezet om onze vrienden en familie te overtuigen om hun hart voor een zo jong en kwestbaar dier te laten spreken en te doneren:

Lieve Facebook vrienden,

Onze lief Boef is vanochtend van 5-hoog naar beneden gevallen. Gelukkig leeft ze wel nog en gaat het redelijk goed.. Boef is pas 5 maanden oud en heeft nog een heel leven voor zich!

Haar achterpoot is doormidden gebroken en haar middenvoetsbeentje is ook gebroken. Wij willen niks liever dan dat Boef zo snel mogelijk naar huis komt. Helaas is de operatie die Boef weer op de been gaat krijgen €2200,-. Het zou te gek zijn als we dit bedrag bij elkaar kunnen schrapen. Daarom doen we een beroep op jullie. Alle kleine beetjes helpen en we hopen dat zo veel mogelijk mensen willen bijdragen....

Met deze actie stroomde het geld binnen en hebben wij maar liefst 650 euro opgehaald. De Facebookpagina KATTEN en Poezevoetjes hebben ons ook enorm geholpen door alle berichten te delen, hierdoor hebben zelf onbekende mensen geld overgemaakt!

Via een vriend zijn wij bij een orthopeed gekomen die op 2 uur rijden zat, die geraakt was door ons verhaal. Hij vond het zo goed dat wij er werkelijk alles aan deden om de beste hulp voor Boef te krijgen dat hij haar wilde opereren in zijn vrije tijd. Hierdoor werd het bedrag € 1200 euro i.p.v. € 2200. Boef kon 2 dagen na het ongeluk geopereerd worden en het herstel gaat super goed. De orthopeed heeft 5 pinnen gebruikt om haar poot vast te zetten en ze begint nu alweer rustig te lopen. De eerste week van augustus mogen de pinnen eruit en zal ze snel weer de oude zijn. Wij zijn super gelukkig dat via crowdfunding onze lieve vriendin de rest van haar nog lange leven op 4 pootjes kan rondrennen en overal in kan klimmen.

Ons advies is dus: als je geld nodig hebt voor het dier waar jij zo veel om geeft, laat in je bericht blijken hoeveel het beestje voor jou betekent. Mensen moeten geraakt worden door jouw verhaal. Uiteraard hebben we iedereen die heeft gedoneerd op de hoogte gehouden van de gang van zaken en hebben we iedereen persoonlijk bedankt voor de bijdrage. Ook hebben wij altijd gezegd dat indien we de helft van het bedrag binnen hadden we het bericht zouden verwijderen en geen donaties meer zouden accepteren. Dit om ervoor te zorgen dat mensen ons niet zouden zien als oplichters.”

Stichting Quidem Carus vindt het geweldig dat mensen zoals Wendela dit soort acties opzetten voor hun huisdier. Dat toont daadkracht en liefde voor je dier! In de media lees je steeds vaker verhalen over huisdieren die worden gered door crowdfunding. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een actie via Facebook of via een crowdfunding-site als Dream-or-donate, Just Giving of Voor je buurt. Check wel altijd goed de voorwaarden die zo’n site stelt aan een actie.

Staat je actie eenmaal op een site, blijf dan niet achterover hangen. Je zal het flink moeten promoten om donaties binnen te krijgen. Vraag vrienden, familie, collega’s of buurtgenoten om te doneren en jouw actie te delen in hun netwerken. Zo creëer je een olievlek. Probeer media in te schakelen om het verhaal te vertellen. En houdt mensen op de hoogte van de vorderingen of resultaten door nieuwsberichtjes en foto’s. Maak het persoonlijk en hou het vooral eerlijk. Ook Quidem Carus staat open om een crowdfunding-actie voor jouw dier te helpen promoten door het bijvoorbeeld te delen op onze Facebook: www.facebook.com/quidemcarus

  Poes Boef na de operatie

 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301