Quidem Carus opgericht - maart 2013

Vier enthousiastelingen, alle vier gek op huisdieren, hadden al een tijdje het idee om een stichting op te zetten om huisdieren te ondersteunen van minder-vermogende baasjes. De kosten om een gewond of ziek huisdier te laten behandelen, kan niet altijd worden opgevangen als je van een klein aow'tje of een bijstandsuitkering moet rondkomen of zelfs in de schuldsanering zit. Geen andere keuze hebben om dan maar afstand te doen van jouw huisdier of zelfs euthanasie te overwegen, vinden wij verschrikkelijk. Wij zien zo'n geliefd huisdier graag behandeld en terugkeren naar zijn of haar eigen omgeving, naar het gezin waar het huisdier thuis hoort.

 

Na een paar maanden van voorbereiding is op 27 maart 2013 Stichting Waarborgfonds Quidem Carus opgericht. De akte van oprichting is ondertekend bij Heuvelrugnotarissen in Leersum. Bij de oprichting was het gehele eerste bestuur aanwezig bestaande uit dhr. J. de Kroon (Penningmeester), mw. K. Ernst (Secretaris) en dhr. F.R. de Heus (Voorzitter). Wij bedanken mw. M. Quekel van Heuvelrugnotarissen voor haar advies en begeleiding bij de oprichting van onze stichting en de totstandkoming van haar statuten. De stichting is direct na de oprichting aangemeld bij de Kamer van Koophandel te Utrecht. Het inschrijfnummer is 57602301.

Tijdens ons bezoek aan Heuvelrugnotarissen viel ons oog op een Goede Doelen Gids. Notarissen kunnen een cliënt behulpzaam zijn bij de wensen ten aanzien van het via een testament nalaten aan goede doelen. Stichting Waarborgfonds Quidem Carus presenteert zich richting notariskantoren via de Geef om uw regio-gids (link). Geld dat aan onze stichting wordt nagelaten, krijgt als bestemming de hulp aan zieke of gewond geraakte huisdieren van minder-vermogende eigenaren. Een goed gevoel om te weten dat via ons fonds de zorg van een dierenarts voor deze huisdieren kan worden gewaarborgd.

Na inschrijving hebben we via de belastingdienst onze AMBI-status ontvangen (als beoogd goed-doel). Om ons werk mogelijk te maken, maken we gebruik van fondsen. Wij zijn daarbij wel afhankelijk van vermogensfondsen en donateurs. Al snel waren wij beneficiant van stichting DierenLot die ons financieel steunen. Maar wij hebben uw donatie ook hard nodig. Wij zijn dan ook erg dankbaar als u ons werk wilt steunen en ons financieel helpt. Wij, de huisdieren en hun baasjes zijn u daar erg dankbaar voor! We houden u dan ook graag op de hoogte van ons werk via twitter, Facebook en onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301