Noorse boskat naar de tandarts

Gideon is een Noorse boskat van 22 maanden. Zijn gebit is er slecht aan toe en heeft een grondige reiniging nodig. Er zijn zelfs enkele tanden die getrokken moeten worden. Echter, Gideon’s baasjes hebben geen geld voor deze behandeling. Zij zijn gepensioneerd en ontvangen een kleine AOW uitkering. Zij zijn momenteel afhankelijk van de voedselbank. Aan de ontstoken bek van Gideon moet wel iets worden gedaan, dit bevestigt de dierenarts aan Quidem Carus. De kat eet steeds slechter. Katten geven niet snel een blijk van pijn, maar als het dier minder gaat eten is het voor de dierenarts een teken dat er echt iets aan de hand is. Het geven van antibiotica en pijnstillers is voor de eigenaar een minder kostbare, maar voor Gideon slechts een tijdelijke oplossing.

 

Quidem Carus heeft de gebitsoperatie volledig vergoed. De tandplak is verwijderd. Er zijn vier ontstoken kiezen getrokken. De betrokken dierenarts heeft 30 procent korting gegeven, gezien de minimale middelen waarvan de klant momenteel moet zien rond te komen. Gideon is weer thuis en maakt het goed. Hij eet goed en is van de pijn in zijn bek verlost. Dit mede dankzij het gunstige tarief van de dierenarts en de financiële gift vanuit stichting Quidem Carus.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301