In memoriam - Spike

Maart dit jaar kregen we een aanvraag binnen van Jorn. Zijn tien jaar oude Jack Russel terriër Spike was plots erg ziek geworden. Stichting Quidem Carus en Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn hebben Jorn geholpen met het betalen van de dierenartsrekening. Lees hieronder het verhaal van Spike en de verdrietige afloop een paar weken geleden.

 

"Spike is kon opeens zijn bek niet meer sluiten, liep vreemd en keek anders uit zijn ogen. Via een verwijzing van dierenvoedselbank Utrecht kwam hij bij Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, die hem naar de dierenarts stuurde. Ik dacht in eerste instantie aan vergiftiging, daar waren de laatste tijd meerdere gevallen van geweest. 

Na meer onderzoek leek het er meer op dat Spike neurologische uitval had. Hij verslechterde steeds meer en op een dag ging het zo slecht dat hij helemaal niet meer kon lopen. De dierenarts had weinig hoop en het was inslapen óf nog medicatie proberen. Gelukkig leken deze medicijnen te helpen en hij kon steeds weer een beetje beter lopen en eten.  Met vier euro per week om van te leven kon ik de rekening van echter onmogelijk betalen. Via Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn ben ik bij Quidem Carus terecht gekomen en zij besloten om samen Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn de kosten voor de behandeling van Spike op zich te nemen.  "Dank u wel" omschrijft onvoldoende hoe dankbaar ik ben voor deze daad."

Helaas verloor Spike in september plots enorm veel gewicht. Tijdens het uitlaten liet hij zich na 60 meter vallen en kon hij niet meer verder lopen.  De dierenarts constateerde dat er sprake was van een bloeding in zijn buik. Ondanks de medicatie die hij kreeg kon hij geen voedsel en water meer binnenhouden en ging hij steeds verder achteruit. "Met zeer veel verdriet heb ik toen moeten besluiten om mijn allergrootste vriend Spike in te laten slapen....."

Quidem Carus en Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn wensen Jorn heel veel sterkte met het verlies van Spike.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301