Panter aangereden

Hakima was maar wat blij met haar kater Panter. Maar wat een nachtmerrie is het als je wordt gebeld dat je kat is aangereden en de automobilist is doorgereden. Toen begon voor Hakima een zware periode. Panter had veel pijn en moest direct naar de dierenarts. Ze wisten niet of hij het zou overleven. Lees haar verhaal.

 

Hakima:

"Afgelopen jaren ben ik door de samenloop van verschillende omstandigheden een hoop leed voor de kiezen gehad; zwaar herstel van een rug operatie, een rouwverwerking van twee personen vlak achter elkaar en werk verloren waardoor ik in de bijstand ben terecht gekomen. Ik had ondanks de ellende besloten om de zorg van Panter op mij te nemen. Medio April 2015 heb ik via een oproep besloten om Panter als nieuw maatje over te nemen van een jong stel, die het niet meer zagen zitten. Panter die toen nog luisterede naar de naam Bo, bleek geen binnen kat te zijn en hij had iets te veel temperament. Ook hij bleek een turbulente periode achter de rug te hebben gehad en geen goeie start doorgemaakt. Opgenomen bij het asiel om vervolgens via het ene baasje naar het andere baasje, uiteindelijk bij mij terecht te komen. Het bleek een speelse katertje nog vol van energie met een o zo pittig karaktertje. In het begin dacht ik: ‘’God, waar ben ik aan begonnen’’, hij sprong op aanrechten, stal eten uit de pan, dook met zijn bekje in mijn bord met eten en haalde uit als hij zijn zin niet kreeg. Al met al kon ik er doorheen kijken en zijn positieve kanten zien. Ik heb op dat een belofte gemaakt om koste wat het kost intensief te starten met de opvoeding die hij nooit eerder heeft gekregen.  De periode die volgde had ik juist veel plezier aan het verzorgen en aan de uitdaging die het met zich meebracht. Uiteindelijk kreeg ik door deze investering er een bijzonder maatje voor terug en had hem i.v.m. zijn karakter inmiddels omgedoopt tot Panter. Ben inmiddels zeer aan hem gehecht en hij heeft mijn leven verrijkt en na veel geduld van mijn kant heeft ook hij zijn vertrouwen volledig in mij gelegd. 

En toen gebeurde het, de nachtmerrie van elke katteneigenaar: je krijgt een telefoontje met de boodschap “je kat is aangereden en de persoon is doorgereden”. Ik liet alles uit mijn handen vallen en stapte zo snel mogelijk in de auto om naar huis te racen. Eenmaal aangekomen werd mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid: Daar lag hij weggekropen achter de bank, het arme beest had zich met veel pijn en moeite naar huis weten te slepen.

Het zag er niet goed uit voor Panter: “Toen ik hem daar zo zag liggen, dacht ik dat hij een flinke klap had gehad. Inmiddels had mijn schoonzus al stappen ondernomen: de dierenarts was gebeld en wist dat we kwamen, ze had een mand geregeld. Ik had Panter in de doos gelegd en in de auto gezet. Snel ging ik samen met mijn neefje naar de dierenarts, waar ze al op ons stonden te wachten.”

Eenmaal bij de dierenarts, hebben ze Panter onderzocht zijn er foto’s gemaakt. Ik mocht overal bij zijn, maar was eigenlijk alleen maar bezig met of hij niet te veel pijn leed. Op de foto’s van zijn lijfje was al snel te zien dat hij een gecompliceerde gebroken dijbeenbreuk had. Hoe de inwendige schade verder was, was moeilijk te zeggen, maar dat hij moest blijven was zeker. 

En nu kwam het ; De dierenarts zette mij voor de zware keuze, er waren drie opties; zijn been af te laten zetten of te opereren en anders in te laten inslapen, want zo kon hij niet leven. De dierenarts verzekerde me dat hij me zo goed mogelijk op de hoogte zou houden en als Panter de nacht door zou komen, was er goede hoop dat hij het zou gaan overleven. Maar eerst moest ik thuis maar even gaan nadenken over de keuze. 

Dit was een de zwaarste nacht…” 

Wat moest ik nu, want hij was nog zo jong en had nog een heel leven voor zich. Was dan ook zeer aangeslagen, want ik had gewoon de financiële middelen niet om zijn leven te redden. Ik had op dat moment letterlijk hoofdpijn van alles. Maar ondanks alles besloot ik die nacht niet te slapen…… ik had gegoogeld op “crowdfunding, gebroken kat, financiën’’ en kwam terecht op de website van quidemcarus. Ik las de tips en verhalen …..En JA ik wist het “Ik ga proberen om een crowdfunding op poten te zetten middels een oproep op mijn Facebookpagina, want ik wil hem niet kwijt. Ook had ik een aanvraag geplaatst bij quidemcarus.

Zo gezegd zo gedaan en de opvolgende dagen had ik onderstaande oproepen geplaatst:

Nacht 1

Mijn kat is aangereden en persoon is doorgereden. Het arme beest heeft zich met veel pijn en moeite naar huis weten te slepen. Hij blijkt een gecompliceerde dijbeenbreuk te hebben. En nu sta voor hele zware keus; De dierenarts heeft mij voor de keus gezet om of zijn been af te laten zetten of te opereren en anders in te laten inslapen. Dit zet mij in een moeilijk parket, want hij is nog zo jong en heeft nog een heel leven voor zich. Ben dan ook zeer aangeslagen, want ik heb gewoon de financiële middelen niet. Ik heb nu letterlijk hoofdpijn van alles. Ik ga proberen om een crowdfunding op poten te zetten, want ik wil hem niet kwijt. Wie kan hierin adviseren??

Ochtend 1

Nog even de situatie kort samengevat:

Mijn lieve Panter is gisteravond thuis gekomen, maar vraag niet hoe. Hij sleepte zijn linker achterbeen over de grond. Gelukkig leeft hij nog en ligt nu ter observatie bij DAP Bodegraven. Panter is pas 1 jaar oud en heeft nog een heel leven voor zich! Zijn dijbeen is doormidden gebroken. Ik wil niks liever dan dat Panter zo snel mogelijk naar huis komt. Helaas is de operatie die Panter weer op de been gaat krijgen  €1000,-. Bovenop de kosten die ik momenteel hebben gemaakt voor foto's opnamen etc. zijn al €355,-  Het zou te gek zijn als we dit bedrag bij elkaar kunnen schrapen. Daarom doe ik een beroep op jullie. Alle kleine beetjes helpen en ik hoop dat middels jullie of eventueel zo veel mogelijk mensen willen bijdragen zijn leven gegarandeerd blijft....  Ik kan de kosten helaas niet betalen. 

Ochtend 2

Ik heb vanmorgen de dierenarts gesproken. Voor nu is Panter stabiel genoeg om onder narcose te brengen, zodat ze hem exact kunnen onderzoeken. Zodra zij vanmiddag de resultaten van dit onderzoek hebben en hij met Gods wil ook de narcose heeft overleeft gaan zij mij een exacte kostenberaming geven en weet ik meer. Ik wil iedereen bedanken die mij een bericht hebben gestuurd per App om mij te steunen. Ik heb inmiddels al via familie en vrienden 150 euro toegezegd gekregen voor de operatie. En een broerder met een hart van goud heeft mij hoop gegeven en gaat ook zijn uiterste best voor mij doen!! Dit geeft mij echt veel hoop.

Avond 2

Hierbij huidige status van Panter via dierenarts verkregen:

Bij Panter is een gecompliceerde breuk van zijn linker bovenbeen geconstateerd. Sindsdien is hij gestabiliseerd met infuus en warmte en krijgt hij pijnbestrijding toegediend. In overleg met mevrouw zal dan wel/niet operatief de breuk gecorrigeerd worden met een pin. Aangezien het onderste deel van het bovenbeen verbrijzeld is, zal tijdens de operatie gekeken moeten worden of deze correctie met een pin mogelijk is. Indien dit niet mogelijk blijkt te zijn zal de poot, met toestemming van mevrouw, geamputeerd worden. Prijsindicatie voor de operatie en het voortraject bedragen 1310 tot 1800 euro, exclusief eventuele complicaties (marge 300 euro). Mevrouw betaalt bij het ophalen van de kat 860 euro en het resterende bedrag in twee termijnen. Hopend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. 

Ochtend 3             

Triest nieuws... Panter blijkt een gecompliceerde breuk te hebben, dus erger dan eerder werd vernomen EN dan blijkt de broeder die mij had toegezegd te gaan helpen en mij met veel hoop had gestemd, zijn belofte niet waar te kunnen maken. Zijn intenties waren wel echt oprecht en goed maar door juridische regelgeving blijkt hij dit helaas niet waar te kunnen maken. Hij is ook zwaar ontdaan aangezien hij met zijn hart stuurde en zelf ook overtuigd was dit te kunnen bieden., maar Helaas! Het is voor mij wel een ware nachtmerrie waarin ik ben beland. Want waar hij eerst overtuigd over was, heeft mij ook gestuurd om de stap te zetten om de operatie in gang te zetten. Hierdoor heb ik helaas een financiële keuze genomen die ik mij niet kan veroorloven. Ik heb inmiddels een aanzienlijk bedrag aanbetaald met mijn visacard

Gelukkig heb ik veel steun gehad aan vrienden, middels opbeurende woorden en financiële steun. Dit doet mij echt goed. Ik wil iedereen die mij op wat voor manier dan ook heeft gesteund echt uit de grond van mijn hart bedanken. Ik zou jullie met naam en toedoen willen noemen, maar ivm het respecteren van ieder zijn privacy laat ik dat even achter wegen. <3 <3 <3 Wil  jullie wel op de hoogte houden met een status update van zijn huidige gesteldheid.

Mijn doel momenteel is dan ook om de 860 euro bij elkaar te kunnen krijgen zodat ik visa schuld kan af betalen. Momenteel staat er ook nog  een bedrag van =/-  450 euro uit bij de dierenarts. Ik doe graag een beroep op jullie advies hierin. En dit svp te DELEN DELEN.

Gelukkig nam ook Quidem Carus al snel contact met mij op en al gauw wisten zij mij blij te maken met heugelijke nieuws om de openstaande bedrag bij de dierenarts voor mij te voldoen. Dit was een van de mooiste cadeaus  die ik rond de feestdagen kon verwachten. Ik ben momenteel nog een deel van de aanbetaling aan het aflossen, waardoor ik door de hulp van Quidem Carus niet in nog grotere financiële problemen terecht ben gekomen. Met Panter gaat het momenteel goed, half februari krijgt hij zijn laatste operatie en zal de pin worden verwijderd. Dan zal zijn revalidatie volgen en kan hij hopelijk weer snel van zijn vrijheid mogen genieten."

 

 

 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301