Release Of Misery

Jasmijn diende eerder dit jaar een aanvraag in voor haar kat R.O.M. Voor de Armoedecoalitie in Utrecht deed zij haar verhaal voor de camera over Quidem Carus. Jasmijn: bedankt dat je mee hebt geholpen aan het filmpje (die laten we jullie binnenkort zien) en succes met de diabetes van R.O.M. Jasmijn vertelt over haar kat en over de ervaringen met Quidem Carus.

 

Jasmijn:

"Toen we begin 2016 met onze 13-jarige ex-kater R.O.M. naar de dierenarts moesten bleek daar dat hij ernstige tandvleesontsteking had en ook wat rotte kiesjes en tandjes, en hij bleek ook diabetes te hebben. Vanwege de diabetes was het noodzaak de operatie aan zijn gebit zo snel mogelijk te laten plaatsvinden omdat zo'n ontsteking erg ongunstig is voor zijn bloedsuikerspiegel.

We hadden voorheen wel een bedrag opzij gelegd voor eventuele dierenartskosten, maar tot ons grote verdriet hebben we onze andere kat in december totaal onverwachts in moeten laten slapen. Dat was niet alleen emotioneel zeer ingrijpend, maar ons 'dierenartskostenpotje' was daarmee ook in 1x op. We zouden nu hooguit òf de gebitsoperatie kunnen betalen òf de diabetesbehandeling. En je kunt natuurlijk niet het ene wel behandelen en het andere niet!

We waren echt ten einde raad totdat we ergens op een kattenforum lazen over een stichting genaamd Quidem Carus. We namen een kijkje op hun website en werden blij verrast toen we over hun waarborgfonds lazen, wat een prachtig initiatief! Zou het echt kunnen, dat er zoiets geweldigs bestaat? Dat er mensen zijn die zich inzetten zodat àlle huisdieren de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben?

We dienden een aanvraag in, en enige tijd later kregen we het fantastische bericht dat Quidem Carus de kosten van de gebitsoperatie op zich nam! R.O.M. is inmiddels goed hersteld van de operatie en de diabetes behandelen we door hem 2x per dag te spuiten met insuline. Alhoewel dat wel erg ingrijpend is, zijn wij voornamelijk blij dat het kan.

Ik kan jullie nu dus vertellen dat er inderdaad zoiets geweldigs als Quidem Carus bestaat! Dat er inderdaad mensen zijn die zich inzetten zodat ook de huisdieren van mensen die het niet zo breed hebben de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dank jullie wel, Quidem Carus!"

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301