Verzacht u Lena's pijn?

LenaHet licht autistische baasje van Lena zit met haar handen in het haar. Haar hondje, die in zekere zin haar hulphond is, heeft artrose en LPC waardoor ze veel pijn heeft. Met een operatie en een stamcelbehandeling zou zij weer kunnen wandelen, rennen en spelen. Lees hun verhaal en help ons mee om deze behandelingen te bekostigen. De crowdfunding duurt tot 25 juli. Alle beetjes helpen. DELEN en LIKEN zijn we ook erg blij mee. Dank u wel.

Lena is een hondje van 1 jaar en 8 maanden oud. Zij is eind 2014 in slechte conditie gevonden op straat in Bulgarije en in januari 2015 met veel liefde geadopteerd en naar Nederland gehaald. Na veel angsten overwonnen te hebben is zij opgegroeid tot zeer vrolijke, dankbare en speelse hond. Het was ook heerlijk om iedere dag een lange wandeling te maken, uren te spelen in het hondenpark of aan het hondenstrandje.

Helaas is dat nu niet meer mogelijk door haar pijnlijke LPC en artrose aandoening in beide ellebogen. LPC zijn losse stukjes bot/kraakbeen tussen de gewrichten die veel pijn en mankheid veroorzaken. Om Lena van haar pijn te verlossen zal zij zo snel mogelijk geopereerd moeten worden, echter helpt dat niet met haar artrose. Op advies van de dierenarts wordt er naast de operatie voor LPC een stamceloperatie aangeraden. Omdat zij op jonge leeftijd al artrose heeft, wat verergerd is door LPC, zal zij vermoedelijk ook op jonge leeftijd nauwelijks meer kunnen lopen of zelfs al verlamd zijn in beide voorpoten. Bij een stamcelbehandeling worden haar stamcellen tussen de gewrichten ingespoten wat een nieuw kraakbeen aanmaakt, dit voorkomt verdere slijtage en veel pijn. Dit is ongeveer 4 tot 6 jaar werkzaam, daarna zal zij een nieuwe injectie krijgen. Dit betekend dat zij alles weer zou kunnen doen en pijnloos oud zou kunnen worden. 

Haar baas heeft een lichte vorm van autisme. Voor haar is de hond niet alleen haar beste maatje maar ook in zekere zin haar hulphond. Je ziet en merkt op het eerste contact niks aan haar maar ook zij heeft dagelijks haar moeilijkheden met overprikkeling, structuur en regelmaat. Vanaf dat zij haar hond geadopteerd heeft is ze zeker in positieve zin erg veranderd en vooruitgegaan. Ze kan zich niet meer opsluiten, moet de deur uit, heeft weer structuur en een hond die haar rust, regelmaat, structuur en het belangrijkste een glimlach op haar gezicht tovert. Helaas is zij niet in staat om fulltime te kunnen werken en zijn de kosten voor de operatie voor haar niet haalbaar. Ze heeft een verzekering voor Lena maar helaas dekt deze verzekering geen elleboog en gewrichtsaandoeningen. De operatie wordt geschat op €2600,- euro. Kunt u bijdragen aan de operatie van Lena? Alle beetjes helpen! Hond en baasje zullen u eeuwig dankbaar zijn.

 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301