Vele huisdieren geholpen in 2017

De meeste aanvragen die wij binnenkrijgen, zijn voor katten en honden. Maar soms krijgen we ook wel eens een bijzondere aanvraag, van bijvoorbeeld een grijze roodstaart papegaai. Lees hier een paar verhalen over dieren die we langs hebben zien komen dit jaar. 

 

Nog niet eerder hadden we een aanvraag ontvangen van 2 grijze roodstaart papegaaien: Poppie en Ko. Ze hadden luchtwegproblemen en kwamen via een omweg bij de Universiteitskliniek in Utrecht terecht waar ze werden behandeld. Thuis werd van alles aangepast om een zo schoon mogelijke omgeving te creëren. Helaas overleed Poppie onverwacht toch nog. De eigenaresse was er kapot van maar was blij dat ze hulp en een luisterend oor kreeg bij de stichting.

Eén van de honden die we hebben kunnen helpen was Quinsi. Ze was slap, braakte, at en dronk slecht, was aan de diarree en verloor bloed. Het gezin was zelfs al afscheid aan het nemen. Met spoed is een dierenarts gebeld die Quinsi heeft geopereerd. Ze bleek een baarmoederontsteking te hebben. Hun maatje mag nog even een tijdje bij het gezin blijven.

Helaas loopt het niet altijd even goed af. Vlekkie bleek aangereden en had een gebroken bekken. Het leek goed te gaan bij de dierenarts maar plotseling kwam het bericht dat ze was overleden. Ook hond Lea, die we hadden geholpen met een bloedonderzoek, is een paar maanden na onze hulp overleden. Zij had nierfalen dat al in een te ver stadium was. Ook kat Lonely bleek na onderzoek vol met tumoren te zitten en was niet meer te redden.

Ook een bijzondere aanvraag was van die voor zwangere poes Vosje. Zij ging bevallen maar na 1 kitten stopten de weeën. Bij de dierenarts bleken er nog 2 kittens in haar buik te zitten. De wee-opwekkers werkten niet en zonder medisch ingrijpen hadden de kittens het waarschijnlijk niet overleeft en was Vosje er misschien ook niet meer geweest. Met een keizersnede en financiële hulp van Quidem Carus kon een keizersnee worden uitgevoerd en zijn de kittens gezond ter wereld gekomen. De kittens hebben inmiddels allemaal een nieuw gezinnetje gevonden. 

Kat Furby had steeds aanvallen. Met een MRI-scan, betaald door Quidem Carus, kon eigenaresse Astrid achterhalen waar deze aanvallen vandaan kwamen. Het was gelukkig geen tumor, wat eerst gedacht werd, maar epilepsie. Met medicijnen zijn haar bloedwaardes goed onder controle en heeft ze geen grote aanvallen meer.

De hond Gizmo, een Shih Tzu, werd ziek en bleek uiteindelijk blaasontsteking en blaasstenen te hebben. Heel vervelend als het baasje in de schuldhulpverlening zit. Met hulp van de stichting kon Gizmo worden geholpen. 

Zomaar een paar van de 70 tot 75 huisdieren die we dit jaar hebben geholpen bij onverwachte medische ingrepen of onderzoeken. Op onze website www.quidemcarus.nl en op onze Facebook www.facebook.com/quidemcarus laten we regelmatig eigenaren zelf aan het woord over hun huisdier en de hulp die ze hebben ontvangen. Hartverwarmend als de behandeling heeft geholpen maar soms ook heel verdrietig als het huisdier het niet heeft gered. Helaas kunnen wij dit niet zonder hulp van fondsen en donateurs die ons werk steunen. Nu meer dan ooit. Helpt u ons huisdieren in nood te redden, zoals Quinsi, Vosje, Poppie en Gizmo? Wordt dan donateur en maak bijvoorbeeld een maandelijks of eenmalig bedrag over op IBAN NL61TRIO0197706959 t.n.v. Stichting Quidem Carus, Utrecht ovv donatie en uw naam/e-mailadres. Kunt u zelf niet doneren? Deel onze hulpoproepen dan op Facebook zodat we een zo'n groot mogelijke groep dierenvrienden kunnen bereiken. Alle hulp is welkom! 

Bedankt namens alle dieren die we hebben geholpen en die we in de toekomst nog gaan helpen en namens hun eigenaren natuurlijk.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301