2017, een jaar van groei

Het jaar 2017 was voor stichting Quidem Carus een bijzonder en bewogen jaar. Met een eindstand van rond de 70 à 75 huisdieren die we hebben kunnen helpen in 2017 met behandelingen, operaties en onderzoeken, zijn we zeer tevreden. 

 

Wat was 2017 een bijzonder jaar. Met de financiële steun van een paar betrokken (dieren)fondsen begonnen we het jaar vol goede moed. Met 2 aanvraag-medewerkers konden we de stroom aan hulpaanvragen net aan. Soms konden we aanvragen financieren met hulp van andere stichtingen, soms met hulp van crowdfunding, soms uit onze eigen beschikbare fondsen. Maar met het stoppen van 1 van deze 2 medewerkers net vóór de zomer werd het kritisch. Om niet steeds mensen teleur te moeten stellen, is het aanvraagformulier in juli voor een paar weken offline gehaald. 

En opeens gebeurde het: aan het einde van de zomervakantie-periode werden we massaal gedeeld in allerlei groepen op Facebook. Onze volgerslijst verdubbelde in 2 maanden tijd. Daarmee groeiden ook de hulpaanvragen aanzienlijk, waardoor de beschikbare fondsen sneller dan verwacht op raakten. De toegenomen stroom van aanvragen kon onze kleine stichting niet aan. Wellicht dat we daarmee mensen hebben teleurgesteld, waarvoor onze oprechte excuses. We hebben ons best gedaan om de aanvragen toch te bekijken en te beoordelen. Het is natuurlijk geweldig om te zien dat we huisdieren in nood hebben kunnen helpen, maar in november moesten we offline omdat het fondsenpotje leeg was. De binnengekomen hulpaanvragen werden op een wachtlijst gezet en de aanvragers werden geïnformeerd over de status van de stichting. Stichting DierenLot heeft ons ondersteund met een bedrag om een deel van de wachtlijst te kunnen wegwerken waarvoor we heel dankbaar zijn.

Maar er is meer goed nieuws. Inmiddels hebben we een aantal nieuwe vrijwilligers gevonden die we gaan inwerken om de aanvragen weer op te pakken zodra er weer nieuwe fondsen zijn. De aandacht van de stichting ligt daarmee ook op fondsenwerving. Eén van de acties is de Man-met-kat-kalender-actie

We hopen in het nieuwe jaar weer met een frisse start te kunnen beginnen. We zijn in overleg met dierenartsen om te kijken hoe we elkaar nog beter kunnen helpen bij huisdieren in nood, waarbij we onverwachte medische zorg beter toegankelijk willen maken. De drempel voor een bezoek aan de kliniek is voor sommige eigenaren behoorlijk hoog. Bijvoorbeeld in geval van bewindvoering of een traject van schuldsanering waarbij er een beperkt budget is aan leefgeld. Zodra we weer nieuwe fondsen hebben, zal het aanvraagformulier weer opengezet worden zodat we ook in het nieuwe jaar weer minima en hun huisdieren kunnen ondersteunen. Wilt en kunt u ons helpen minima-huisdieren in nood die medische zorg te geven die ze verdienen? Maak dan een kleine donatie over op IBAN NL61TRIO0197706959 t.n.v. Stichting Quidem Carus, Utrecht of bestel uw huisdierbenodigdheden bij Zooplus via deze link of via het logo van Zooplus op de site van Quidem Carus www.quidemcarus.nl. Bij elke bestelling doneert Zooplus namelijk een klein percentage aan onze stichting.

Voor nu wensen wij iedereen die ons volgt, iedereen die ons steunt (met donaties, met het delen van acties en likes op social media, met doorverwijzingen enz.), de vrijwilligers die ons helpen, de stichtingen waar we mee samenwerken, het bestuur en iedereen die dieren een warm hart toedraagt, een heel goed en gezond 2018.

 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301