Hond, kat of konijn? Wij helpen! Terugblik 2020

Het leek erop dat in de eerste lockdown heel veel dierenartsbezoeken waren uitgesteld want toen we eenmaal weer opengingen in juli, was er een stormloop aan aanvragen, net als bij collega-stichtingen. Met de nieuwe vrijwilligers hebben we in het laatste half jaar al bijna 50 huisdieren geholpen zoals rottweiler Sky, knuffelkont Rosy en chihuahua Sem, konijn Pepper en de katten Beertje en Peter. Lees hoe we hen hielpen het afgelopen jaar.

 

 

Meestal zijn het honden of katten waarvoor hulp wordt aangevraagd. Maar soms komt er ook wel eens een konijn, hamster of vogel voorbij. Net als bij konijn Pepper die ergens vanaf was gesprongen en zijn pootje brak. De dierenarts zette een implantaat met schroeven in zijn pootje en Quidem Carus betaalde een deel van de kosten. Na 6 weken hokrust zou hij weer lekker moeten kunnen graven in de tuin, met 2 pootjes!

We zien momenteel ook veel gescheurde kruisbanden bij honden langskomen. Operaties die vaak pas beginnen bij € 1000. Net als bij de hond Rosy, die maar wat graag komt knuffelen op de bank. Ze moest aan beide poten geopereerd worden, dus springen op de bank was er even niet bij. Na onze hulp en van nog vele anderen gaat het weer helemaal goed met Rosy en krijgen we nog regelmatig foto’s toegestuurd van een knuffelende Rosy. Ook de rottweiler Sky had problemen en werd mede door onze hulp en collega-stichtingen geopereerd aan zijn kruisbanden. Gelukkig loopt Sky al weer kleine stukjes en is druk bezig wat af te vallen.

Chihuahua Sem had dit jaar ook zijn jaar niet. Hij werd gegrepen door een grote herder en werd met spoed geopereerd. Ook hier hebben we met hulp van meerdere stichtingen Sem en z’n eigenaresse Anita kunnen helpen. Net als kat Beertje die na wat dagen vermist opeens heel ziek voor de deur lag, op het randje van de dood. Gelukkig gaat het weer hartstikke goed met Beertje na hulp van de stichting en de goede zorgen van de dierenarts! Kat Peter had terugkerende longontstekingen, wat met antibiotica maar niet over ging. Met hulp van de stichting kreeg Peter toch een nieuwe behandeling en we hopen dat er daarna niet meer geniest en gehoest wordt.

Dit allemaal kunnen we niet zonder uw hulp! We zijn daarom blij met elke vorm van hulp die u ons kunt geven: financieel maar ook in support op social media! Mede door uw hulp kunnen we veel meer dieren helpen als Sky, Beertje, Pepper, Peter, Sem en Rosy. Lees hier hoe u ook uw steentje kunt bijdragen.

Met toestemming van de huisdiereigenaar kunnen we regelmatig op Facebook laten zien wie we helpen zodat u een beeld krijgt bij de huisdieren die we helpen. Dus volg ons via www.facebook.com/quidemcarus 

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301