Tijgertje eet de verkeerde dingen

Lieve Quidem Carus, donateurs en dierenvrienden,

Afgelopen woensdagmiddag 5 mei moest Tijgertje een operatie ondergaan omdat ze voor de tweede keer in een half jaar tijd iets had opgegeten wat ze niet op een natuurlijke weg meer uit haar lichaam kreeg. Tijgertje heeft een soort van gedragsstoornis (pica) waardoor ze de neiging heeft om dingetjes op te eten die niet voor haar bestemd zijn. Foam, drinkrietjes, rubber, karton, wasknijpers en nog een aantal andere in het huishouden veel voorkomende materialen vindt ze reuze interessant. Zo interessant dat ze er eerst mee speelt om het vervolgens op te eten.

Drie weken geleden zijn we een speelgoed ‘Nerf’ pijltje, gemaakt van foam, uit het oog verloren. De hele kamer doorzocht om het te vinden, maar helaas niet gevonden. Helaas voor mij heeft poes verleden week zondagavond het bewuste pijltje toch nog gevonden en deels opgegeten. Een aantal stukjes foam heeft ze zelf uitgebraakt, maar doordat ze maar bleef braken en niet wilde eten/drinken begonnen bij mij de alarmbellen te rinkelen, het zou toch niet….

De eerste operatie heeft destijds bijna 900 euro gekost, waarbij een stuk faam uit haar dunne darm is verwijderd. Omdat ik toen nog een baan had en goede ‘reserves’ kon ik die kosten prima zelf betalen. Echter ben ik afgelopen september 2020 door teruglopende werkzaamheden mijn baan verloren en met de kosten van de eerste operatie nog vers op mijn netvlies zag ik de bui al hangen, hoe ga ik de kosten voor de operatie van tijgertje betalen met de minimale inkomsten die ik nu heb?

Via via heb ik vernomen van deze prachtige stichting en het werk wat ze doen. Op de website heb ik een aanvraag ingediend en al heel snel kreeg ik een reactie terug of ik het aanvraag formulier wilde invullen, mijn privé gegevens wilde opsturen zodat er gekeken kon worden of ‘we’ in aanmerking zouden komen voor een gift t.b.v. de benodigde operatie. En gelukkig was dit het geval en mede door de financiële hulp van Quidem Carus heb ik nu de rekening van de operatie kunnen betalen. Zonder deze hulp had ik het niet kunnen redden en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Zodra ik weer een baan heb en het financieel weer goed gaat, zal ik zeker een donatie gaan overmaken, zodat andere minder bedeelden ook gebruik kunnen maken van de hulp van Quidem Carus.

Tijgertje heeft de operatie goed doorstaan, mede door het snelle ingrijpen van mijzelf en de goede hulp en zorgen van de dierenartspraktijk waar ze onder behandeling is, is ze er veel beter aan toe als toen bij de eerste keer. Twee dagen na de operatie had ze alweer wat van haar streekjes terug, dus het gaat de goede kant op. Langs deze weg nogmaals een bedankje aan de stichting en blijf alsjeblieft doneren. De donaties komen zeer goed terecht!

Bedankt! 

Met vriendelijke groet,

Jurjen

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301