Leishmania

Lieve Quidem Carus, volgers en/of donateurs.

In januari werd mijn Podenco gediagnosticeerd met Leishmania. Wat schrok ik hiervan. Naast dat ze 2x per jaar een bloed en urine test zou moeten doen moest ze ook aan de medicatie.

Ik zat echt even met mijn handen in het haar.

Het jaar ervoor was haar 'zusje' heel duur geweest. (Gebitje en vetbulten verwijderd). En nu dit. Mijn lieverd was zo ziek. Medicatie wordt niet vergoed vanuit jullie, ergens wel logisch maar heb toen een aanvraag ingediend voor de bloed en/of urinetest die eraan zat te komen. 

Ze heeft keurig haar medicijntjes genomen elke dag en ook hebben we een kuur gedaan. Na de kuur zouden er weer nieuwe onderzoeken plaats moeten vinden.

Zo gezegd zo gedaan. Haar urine was niet goed. Dit kwam door de medicatie ze maakte enorm veel xanthine kristallen aan. Maar dit was niet erg als haar bloeduitslag maar goed was. Afgewacht en ja hoor al haar waardes waren weer zo goed als normaal! (Voorheen had ze veel eiwitten erin en bloedarmoede)

Waardoor we nu de medicatie mogen halveren en er geen nieuwe (dure) kuur hoeft te komen. We zijn zo blij! Nina vooral. Ze loopt weer te rennen en te spelen zoals ze zou moeten doen (Ze is pas 6 jaar). En ik heb een beetje minder zorgen om mijn zieke kind ????

Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor het vergoeden van het bloed en urine onderzoek. 

Dit moest hoe dan ook gebeuren maar deze zijn nogal kostbaar. Dus wij zijn heel erg blij dat er een toekenning heeft plaatsgevonden. 

In oktober mogen we weer terug (test 3 dit jaar) en als die nog steeds goed is mag ze helemaal stoppen met medicatie en is de Leishmania onder controle!

Ook is de communicatie heel fijn geweest met het team, ook naar de dierenarts toe.

Heel heel erg bedankt!

Veel liefs van Nina en mij.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt eens per kwartaal en geeft u een overzicht van de laatste activiteiten, dierennieuws en wetenswaardigheden van de stichting.

Nieuwsbrief ontvangen?

 

* vereiste informatie
U bent: *
 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301