Quidem Carus

Wat als jouw huisdier onverwachte medische zorg nodig heeft en je hebt maar weinig te besteden? Bijvoorbeeld omdat jouw huisdier is aangereden, een ziekte of infectie krijgt? Stichting Waarborgfonds Quidem Carus biedt in dit soort situaties financiële hulp. Samen met de dierenarts kijken we welke financiële steun mogelijk is.

Huisdieren zijn in veel opzichten goed voor onze gezondheid. Een huisdier is vaak een dierbaar gezinslid. Het geeft je aandacht, komt je troosten, je kunt er mee spelen, naar kijken of knuffelen. Jij zorgt goed voor je huisdier en jouw dier geeft je hier liefde en dankbaarheid voor terug. Dat werkt vaak stressverlagend.

Quidem Carus weet als geen ander hoe belangrijk een huisdier voor jou kan zijn. Wij bieden jou een helpende hand wanneer jij door omstandigheden niet in staat bent om de acute medische zorg voor jouw dier te bekostigen. Onder bepaalde voorwaarden verlenen we via jouw eigen dierenarts financiële steun.

Quidem Carus is Latijn en betekent vrij geïnterpreteerd ‘hetgeen daadwerkelijk dierbaar is’. De affectieve relatie tussen mens en dier creëert gevoelens van welbevinden (dierbaarheid), waardoor de eigenaar overgaat tot actie (daden, zorg) die in het belang zijn van de gezondheid van het huisdier.


ANBI-status

Stichting waarborgfonds Quidem Carus heeft een ANBI status. Dit houdt in dat de Belastingdienst onze stichting heeft aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor de donateurs. Giften die wij ontvangen, kunnen binnen de daarvoor geldende regels, van de inkomsten- of vennootschapsbelasting worden afgetrokken. Voor bedrijven én particulieren is dit interessant omdat een gift op deze manier veel minder kost.

Werkgebied

Huisdiereigenaren die woonachtig zijn in Nederland, komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor steun van stichting Waarborgfonds Quidem Carus.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus is officieel beneficiant van stichting DierenLot. Zij steunen met de opbrengsten van o.a. de dierenloterij en donateurs regionale, middel en kleinere stichtingen door heel Nederland. Met de steun van stichting DierenLot kunnen wij huisdieren helpen van minder-vermogende huisdiereigenaren.

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301