Vrijwilliger worden

Wil jij vrijwilliger worden? Jouw werk helpt huisdieren in nood! 

Quidem Carus helpt huisdieren van mensen in de minima als onvoorziene medische situaties zich voordoen. Wij doen dit door bij te dragen aan dierenartskosten (behandelingen, operaties en onderzoek) die anders onmogelijk betaald kunnen worden. 

We zijn op dit moment druk op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Heb je interesse? Stuur ons dan een e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met contactgegevens, jouw beschikbaarheid (gemiddeld per week) en een korte motivatie. Wij nemen dan contact met je op en bekijken samen de mogelijkheden. Of ken je iemand die dit vrijwilligerswerk fantastisch zou vinden? Laat hem of haar dat dan weten dat wij naar hem of haar op zoek zijn!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

 Wij zoeken jou!

 

Dit zijn onze openstaande vacatures: 

  

Aanvraagbehandelaar

Wij helpen huisdieren van mensen in de minima als onvoorziene medische situaties zich voordoen. Dat doen we door bij te dragen aan dierenartskosten die anders onmogelijk betaald kunnen worden. 

Om zieke en/of gewonde huisdieren te kunnen helpen, zoeken we enthousiaste- en betrokken aanvraagbehandelaars. Jouw inzet maakt in deze rol het verschil in een onzekere situatie. Je voorkomt dat mensen geen andere uitweg zien dan het huisdier laten inslapen, afstaan of laten rondlopen met de kwaal. De dankbaarheid die terugkomt is vaak groot. En dat geeft een warm gevoel.

In deze functie 

 • Ben je (mede) verantwoordelijk voor de behandeling- en afwikkeling van hulpaanvragen, van begin tot het eind. Vanzelfsprekend doe je dat in alle discretie want je duikt wel in de financiële gegevens van de aanvrager (inkomen en bankafschriften). 
 • Heb je contact met aanvragers, bewindvoerders, budgetcoaches, voedselbanken en/of andere instanties om de financiële draagkracht van een huisdiereigenaar in kaart te brengen. Dit gaat meestal via e-mail, soms via telefoon.
 • Heb je contact met dierenartsen, andere stichtingen en/of fondsen.

Dit ben jij

 • Jij wilt je graag inzetten voor zieke en/of gewonde huisdieren en eigenaren in een minima-situatie. 
 • Je bent zowel empathisch en klantgericht als kritisch
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands. 
 • Je kunt omgaan met soms heftige emoties van huisdiereigenaren in een lastige situatie. 

Goed om te weten

 • Een eigen computer of laptop met toegang tot internet is nodig en je kunt daar vanuit huis mee werken. Algemene computervaardigheden zijn dus wel nodig. De specifieke systemen waar we mee werken (e-mail, excel en Teams) leren we je maar zijn wel een pré als je daar al mee kunt werken.
 • Je komt niet met de dieren zelf in aanraking. Alles gebeurt op afstand via e-mail en telefonisch contact. Wel krijgen we regelmatig foto's of filmpjes zodat je ziet welk dier je helpt.
 • Je werkt samen in een team dat betrokken is en voor elkaar klaarstaat.
 • Je wordt ondersteund door de vrijwilligerscoördinator en kan bij vragen overleggen met je collega aanvraagbehandelaar(s) en de vrijwilligerscoördinator. 
 • Je kunt je eigen tijd indelen. De taken die verricht voer je namelijk thuis uit. 
 • Je kunt je deelnemen aan interessante trainingen/cursussen. 
 • We zijn twee keer per jaar als team welkom op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Dat is een gezellige, verrijkende en leerzame dag waar dierenhulpverleners elkaar ontmoeten. 
 • We streven ernaar om eens in de maand samen te komen voor overleg, meestal online.

 

Reageren op 1 van de vacatures?

Ben je nog steeds enthousiast of ken je de dierenvriend die ons team graag komt verstekken? Ja? Breng ons in contact of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je beknopte motivatie en jouw wekelijkse beschikbaarheid.

 

Overige vacatures:

Event-medewerkers
Zelf evenementen of acties opzetten om geld in te zamelen? Of aanwezig zijn bij evenementen namens de stichting? Wij kunnen je hulp goed gebruiken.

Onderstaande vacature is in principe ingevuld, maar versterking is altijd welkom!

Communicatie-medewerker
Hulp bij het online zetten van teksten op internet en via social media, eigenhandig schrijven van teksten en hulp bij communicatie rondom acties.

 

 

 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres:

Stapkesberg 12

5508 EJ Veldhoven

KvK: 57602301