Vrijwilliger worden

Wil jij vrijwilliger worden? Jouw werk helpt huisdieren in nood! 

Quidem Carus helpt huisdieren van mensen in de minima als onvoorziene medische situaties zich voordoen. Wij doen dit door bij te dragen aan dierenartskosten (behandelingen, operaties en onderzoek) die anders onmogelijk betaald kunnen worden. 

We zijn op dit moment druk op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Heb je interesse? Stuur ons dan een e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met contactgegevens en een korte motivatie. Wij nemen dan contact met je op en bekijken samen de mogelijkheden. Of ken je iemand die dit vrijwilligerswerk fantastisch zou vinden? Laat hem of haar dat dan weten dat wij naar hem of haar op zoek zijn!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

 Wij zoeken jou!

 

Dit zijn onze openstaande vacatures: 

 

 Aanvraagbehandelaar

Om meer zieke en/of gewonde huisdieren van mensen in de minima te kunnen helpen, zoeken we enthousiaste- en betrokken aanvraagbehandelaars. Jouw inzet maakt in deze rol het verschil in een onzekere situatie. Je voorkomt dat mensen geen andere uitweg zien dan het huisdier laten inslapen, afstaan of laten rondlopen met de kwaal. De dankbaarheid die terugkomt is vaak groot. En dat geeft een warm gevoel.

De functie 

- Je bent (mede) verantwoordelijk voor de behandeling- en afwikkeling van hulpaanvragen. Vanzelfsprekend doe je dat in alle discretie. 

- Je legt contact met aanvragers, bewindvoerders, budgetcoaches, voedselbanken en/of andere instanties om de financiële draagkracht van een huisdiereigenaar in kaart te brengen. 

- Je hebt contact met dierenartsen, andere stichtingen en/of fondsen en leidt je hulpaanvragen door jouw communicatieve skills- en betrokkenheid van A tot Z in goede banen. 

Dit ben jij

- Jouw handen kriebelen om je in te zetten voor zieke en/of gewonde huisdieren en eigenaren in een minima-situatie. 

- Je bent zowel empathisch als klantgericht en spreekt en schrijft goed Nederlands. 

- Je kunt omgaan met de soms heftige emoties van huisdiereigenaren in een lastige situatie. 

- Ervaring met e-mailsystemen en het werken met Google Drive of bereid bent dat te leren. 

- Je beschikt over internetverbinding en een computer om bestanden en mails te openen en daarmee te werken.

Goed om te weten

- Als ervaring en/of kennis van systemen is dat fijn. Betrokkenheid, enthousiasme en betrouwbaarheid vinden wij belangrijker. 

- Je werkt samen in een team dat betrokken is en voor elkaar klaarstaat.

- Je wordt ondersteund door de vrijwilligerscoördinator en kan bij vragen overleggen met je collega aanvraagbehandelaars en de vrijwilligerscoördinator. 

- Je kan je eigen tijd indelen. De taken die je verricht, voer je namelijk thuis uit. 

- Je kunt deelnemen aan interessante trainingen/cursussen. 

We zijn twee keer per jaar als team welkom op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Dat is een gezellige, verrijkende en leerzame dag waar dierenhulpverleners elkaar ontmoeten. 

We streven we ernaar om eens in de maand samen te komen voor overleg, meestal in de regio Utrecht (door de Corona-maatregelen is dit voorlopig digitaal via Microsoft Teams). 

Ben je nog steeds enthousiast of ken je de dierenvriend die ons team graag komt verstekken? Ja? Breng ons in contact of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je beknopte motivatie en jouw wekelijkse beschikbaarheid.

 

 Vrijwilligerscoördinator

Onze huidige vrijwilligerscoördinator zal zich de komende tijd focussen op andere taken binnen de stichting. Er ontstaat hierdoor ruimte voor een nieuwe vrijwilligerscoördinator.

De functie

- Als vrijwilligerscoördinator bij Quidem Carus ben je een meewerkend voorman/vrouw. 

- Dat betekent dat je soms zelf een hulpaanvraag afhandelt, (samen met een collega), nieuwe medewerkers inwerkt en soms uitzoekt wat we als stichting kunnen doen in bijzondere gevallen.

- Je bent in deze functie het aanspreekpunt van onze (veelal zelfsturende) aanvraagbehandelaars en de brug tussen hen en ons bestuur. 

Dit ben jij

- Betrokken en dienstverlenend naar collega’s, hulpaanvragers en instanties. 

- Bereid om je te verdiepen in het aanvraagproces en wat onze stichting wel en niet kan betekenen voor mensen in de minima. 

- Je overziet de processen van lopende aanvragen en stuurt waar nodig bij.  

- Tot slot is het belangrijk dat je tijd kan maken om collega’s te woord te staan of (terug) te bellen als zij willen overleggen.  

Goed om te weten 

- Ervaring is meegenomen maar geen must. Veel belangrijker zijn betrokkenheid, enthousiasme en betrouwbaarheid. 

- Je wordt ingewerkt door de huidige vrijwilligerscoördinator die zeven jaar ervaring heeft en werkzaam blijft binnen de stichting. 

- Je kan je eigen tijd indelen. De taken die je verricht, voer je namelijk thuis uit. 

- Je kunt deelnemen aan interessante trainingen/cursussen. 

- We zijn twee keer per jaar als team welkom op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening. Dat is een gezellige, verrijkende en leerzame dag waar dierenhulpverleners elkaar ontmoeten. 

- We streven we ernaar om eens in de maand samen te komen voor overleg, meestal in de regio Utrecht (door de Corona-maatregelen is dit voorlopig digitaal via Microsoft Teams). 

Ben je nog steeds enthousiast of ken je de dierenvriend die ons team graag komt verstekken? Ja!? Breng ons in contact of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je beknopte motivatie en jouw wekelijkse beschikbaarheid. 

 

Subsidie-expert
Wij zoeken iemand die zijn/haar weg weet in subsidie-land. Iemand die voor de stichting kan uitzoeken of er subsidies zijn waar de stichting zich op kan beroepen. En wellicht ook subsidies kan aanvragen.

Event-medewerkers
Zelf evenementen of acties opzetten om geld in te zamelen? Of aanwezig zijn bij evenementen namens de stichting? Wij kunnen je hulp goed gebruiken.

Onderstaande vacature is in principe ingevuld, maar versterking is altijd welkom!

Communicatie-medewerker
Hulp bij het online zetten van teksten op internet en via social media, eigenhandig schrijven van teksten en hulp bij communicatie rondom acties.

 

 

 

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301