Vrijwilliger worden

Doordat stichting Quidem Carus zich regelmatig presenteert op landelijke veterinaire evenementen (Veterinary Conference, Landelijke Dierenhulpverlenersdag van Stichting DierenLot) en dierenartsen / dierenambulancepersoneel ons steeds beter weten te vinden, zijn wij regelmatig op zoek naar vrijwilligers.

Wil jij vrijwilliger worden? Jouw werk helpt huisdieren in nood! 

 

 

Aanvraagbehandelaars

Het verschil maken voor huisdieren in nood bij minima-gezinnen? Help ons de aanvragen goed te begeleiden om huisdieren te helpen voor operatie/behandeling.

Je behandelt de aanvragen die binnenkomen. Je draagt zorg voor de benodigde documenten die nodig zijn om de aanvraag in behandeling te nemen. Je hebt contact met zowel de aanvrager als de dierenhulpverleners en dierenartsen om de aanvraag in goede banen te leiden. Je bent klantgericht, communicatief vaardig, spreekt goed en duidelijk Nederlands, bent empatisch maar laat je niet meeslepen, kunt onderhandelen en omgaan met de soms hevige emoties die de aanvragen met zich meebrengen. Uiteindelijk beoordeel je een case en doe je een voorstel aan het bestuur voor een bijdrage. Het bestuur beslist uiteindelijk of en welke bijdrage er wordt gedaan vanuit de aan ons toevertrouwde fondsen. Jij koppelt dit terug, regelt de financiële afhandeling en maakt een afrondend verhaal richting communicatie. 

Je begeleid een aanvraag van a tot z. Je kunt dit werk vanuit huis doen en op tijden die je zelf indeelt, in overleg met de vrijwilligerscoördinator. Als je een aanvraag begeleidt, verwachten we wel van je dat je regelmatig kijkt hoe het er mee staat en actie onderneemt wanneer nodig.

Met deze functie kun je echt een verschil maken in het leven van huisdieren in nood en bij gezinnen die het financieel toch al niet breed hebben. Je voorkomt dat mensen geen andere uitweg zien dan het huisdier laten inslapen, afstaan of laten rondlopen met de kwaal. De dankbaarheid die terugkomt is vaak groot. En dat geeft een warm gevoel.

Event-medewerkers
Zelf evenementen of acties opzetten om geld in te zamelen? Of aanwezig zijn bij evenementen namens de stichting? Wij kunnen je hulp goed gebruiken.

Communicatie-medewerker
Hulp bij het online zetten van teksten op internet en via social media, eigenhandig schrijven van teksten en hulp bij communicatie rondom acties.

Subsidie-expert
Wij zoeken iemand die zijn/haar weg weet in subsidie-land. Iemand die voor de stichting kan uitzoeken of er subsidies zijn waar de stichting zich op kan beroepen. En wellicht ook subsidies kan aanvragen.

 

Heb je interesse om voor de stichting vrijwilligerswerk te gaan doen? Stuur dan een e-mail met jouw motivatie, wat je wilt betekenen voor de stichting en je contactgegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met je op en bekijken samen de mogelijkheden.

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301