Werkwijze en voorwaarden

Wanneer kom je in aanmerking voor een financiële bijdrage van Stichting waarborgfonds Quidem Carus?

  • Je bent in het bezit van een uitkering. Dit kan een bijstandsuitkering (WWB) zijn, WAO of WW. Met name de laatste uitkering mag niet boven de bijstandsnorm zijn. Ook accepteren wij aanvragers met een financiële regeling bij een bewindvoerder, mits het besteedbare inkomen niet boven bijstandsniveau uitkomt.
  • Jij hebt als huisdiereigenaar wellicht een betaalde baan, maar jouw inkomen ligt onder de bijstandsnorm. Dit kun je aantonen middels een afschrift van een salarisstrook.
  • Bij ieder bezoek aan de dierenartspraktijk moet jij als huisdiereigenaar aan kunnen tonen dat je voldoet aan de voorwaarden. Neem dus een recent afschrift van de sociale dienst mee, niet ouder dan een maand. Een bankafschrift voldoet ook.
  • Wanneer je een financiële regeling wilt treffen via de bewindvoerder, dan hebben wij de gegevens van deze contactpersoon nodig. Wij hebben dan ook een bewijs van de overeenkomst met de bewindvoerder nodig.
  • Wil je in aanmerking komen voor een financiële vergoeding, dan moet jij je kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).
  • Wij geven een financiële vergoeding voor de behandeling van maximaal twee huisdieren per woonadres.
  • Het is verplicht om je huisdier(en) te chippen of ze bij het eerstvolgende bezoek aan de dierenartspraktijk te laten chippen. Met deze identificatieplicht kun je altijd aantonen dat het jouw huisdier is.

       ANBI

Quidem Carus helpt met onvoorziene medische
kosten voor huisdieren van minder-vermogende huisdiereigenaren.

Stichting Waarborgfonds Quidem Carus

Postadres: Administratiekantoor Zuilen

(geen bezoekadres)

Tafelbergdreef 180

3564AG Utrecht

KvK: 57602301